Problem

Hejsan igen! 

I måndags rigde det ett 08 nummer till mig under lunchen och jag förstod direkt att det var Explorius som ringde, så jag kastade mig ut ur skolan för att få lugn och ro nät jag pratade i telefonen. Precis som jag hade trott var det Explorius och min kontaktperson som ringde med det glada beskedet att jag hade fått min värdfamilj! 
Det var en familj beståede utav en mamma, en pappa och två utflygna barn som bodde i en liten by i Missouri vid namn Ava. 
Jag vart jätteglad och sedan fick jag reda på att det var en dubbelplacering, alltså en placering som skulle innebära att jag skulle bo med en annan utbytesstudent. 
I den stunden var jag så lycklig så jag höll på att spricka, men ju längre tid som gick efter att vi hade lagt på ju mer började jag fundera på om jag verkligen ville bo med en annan utbytesstudent. 
Den andra utbytesstudenten var en tjej från Slovakien eller Solvenien och när man får en dubbelplacering har man möjlighet att tacka nej till den. 
Jag funderade länge på både för och nackdelar men tillsist kände jag att jag faktiskt inte ville bo med en annan utbytesstudent då det känns jobbigare än om jag skulle få en "egen" familj. 
Så nu sitter jag här, fortfarande utan familj då ICES börjar om letandet för mig och jag kommer antagligen inte få en familj förens i början utav sommaren. 
Men det känns bättre nu än vad det gjorde ibörjan utav veckan! 
Kram 
Inför USA | |
#1 - - Matilda:

Tycker det är helt rätt att tacka nej om det är vad som känns bäst. Annars kommer du förmodligen alltid tänka på hur situation hade kunnat sett ut om du inte valde som du gjorde :-) Och jag är övertygad om att du kommer få en annan värdfamilj som är fantastisk!

Hoppas också på att få värdfamilj snart, men precis som du så förväntar jag mig inte att få den förrän i sommar, då behöver jag inte bli missnöjd när det inte är Explorius som ringer haha. :D

#2 - - Emma:

Hej! Jag åker också med Explorius och fick reda på igår att jag även kommer få en dubbel placering men jag har tänkt i samma banor vill jag verkligen ha en dubbel placering. Jag vet inte vad jag ska göra för det finns ju både för och nackdelar med det hela.. har beslut ångest, vad var det som fick dig att tacka nej till det? :)

Svar: Åh vad kul!! Vet du vart du vart placerad? Det som fick mig att tacka nej var att jag ville att det skulle bli mitt år och att jag inte ville dela det med någon annan (låter jätte ego men det känndes bara jobbigt) och även att jag var väldigt rädd för att dom skulle favorisera den andra studenten eller gilla henne mer!
Berätta gärna hur du gjorde!!
Maja

Upp