Min ansökningsprocess

Hejsan! 
Nu hade jag tänkt att berätta om hur min ansökningsprocess har sett ut fram till idag och hur jag tror att den kommer se ut nu framöver! 
 
ORGANISATION
Jag hade redan när jag gick i sjuan börjat kollat runt på lite olika organiationer och för mig stod det mellan EF och Explorius efter ännu mer och djupare resach än vad jag hade gjort i sjuan. Jag beställde hem både EFs och Explorius kataloger under sommaren, alltså 2014, och läste igenom dom noggrant. Tillsist kände jag att Exploius var de som föll mig mest i smaken då de flesta bloggare jag hade läst åkte med dom och även för att de endast håller på med Utbytesår tillskilnad mot EF. 
 
INTERVJU
När jag väl hade besämt mig för att jag ville åka med Explorius gjorde jag en intresseanmälan på Explorius hemsida och bara ett par dagar senare fick jag ett mejl med information om att min intervju skulle ske över Skype då det inte fanns någon Explorius person i närheten utav Örebro där jag bor. 
Jag var jättenervös inför intevjun och trodde typ att jag skulle smälla av innan, men när den väl var igång gick det jättebra och även den lilla delen man skulle prata engelska under gick bra! 
I slutet utav intervjun fick jag reda på att hon som hade hållit intervjun skulle rekomendera mig till Explorius och jag tror inte att jag har varit så stolt som jag var då haha 
 
LUGNET INNAN STORMEN, TYP
Några dagar senare fick jag hem ett kort i brevlådan som jag skulle skicka tillbaka när jag tackat ja till min plats och det gjorde jag. Detta var precis innan skolan började. Sedan hände det inte så mycket innan i typ Oktober. 
 
BOMBEN
När jag sedan i Oktober tror jag fick ett mejl där det stod att jag kunde börja fylla i alla ansökningshandligar vart jag överlycklig! Det var så kul att äntligen få börja göra något! 
Men det visade sig att vara mycket mer än vad jag trodde... 
Vi började med att boka tid hos en läkargrupp, dit jag fick komma och göra en heltäckande undersökning om allt mellan himmel och jord, sedan fick jag även ta ca 4 sprutor och även turberkolos test. Ungefär tre dagar efter var jag tillbaka och tog en till spruta och kollade om turberkolostestet hade gett utslag, vilket det inte hade.. 
Förutom att jag behövde besöka doktorn ett antal gånger behövde jag även översätta alla mina betyg till engelska, leta upp hur många timmar jag haft varje ämne, sedan sjuan, be min engelska lärare skriva lite vad hon tyckte om min engelska och hur hjag är som person, be rektorn att stämpla en massa papper, skriva ett brev till värdfamiljen, lika så mina föräldrar, sedan var jag tvungen att få både ett personbevis på tre sidor av något statligt ställe som jag inte kommer ihåg namnet på och sedan var jag även tvungen att leta reda på alla sprutor jag någonsin tagit. Det var mycket mer än vad jag hade förväntat mig, för sedan var det även att jag skulle göra ett fotoalbum och fylla i en massa frågor. Sedan skulle man även skriva under massor med papper! Men när jag var klar med allt detta i slutet utav november var det så sjukt skönt! 
 
ANTAGEN UTAV ICES
Jag skickade in mina papprer i slutet utav november, men inte förens i början utav Januari fick jag reda på att jag hade blivit helt antagen utav ICES och att de äntligen började leta värdfamilj till mig!
 
LÄGET JUST NU
Just nu händer det inte så mycket för mig, många andra får sina värdfamiljer och jag går runt varje dag och väntar på ett samtal från Explorius, men jag vet att det samtalet kan lika väl komma i morgon som om sex månader... 
 
Det är väl ungefär så som det ligger till, i vår/sommar måste jag ta en till spruta, åka till Amerikanska Ambasaden för att få visum och sedan tror jag att jag är redo för att flyga över atlanten.. 
Kram 
 
Inför USA | | 3 kommentarer |
Upp